Kickifohlin

Lite ditten och datten. Om allt och inget.... Är femtio plus men det känns som om livet börjar nu. Läs gärna mina rader och ha tålamod med obegripligt språk, stavfel samt underlig svenska!

Trafikvett? ?

Kategori: Allmänt

Alltså...... Hur kör folk? Det är så att man blir riktigt mörkrädd.
Jag som åker 8 mil dagligen på motorväg har onekligen fått se vansinne på nära håll. Så visst stämmer det som sas på nyhetsmorgon idag. Det talades om en stor ökning av bilförare som kör aggressivt. Jag kan bara instämma till fullo.

Att det är högre hastighet borde generera en viss försiktighet. Att inte köra för nära fordon framför, att använda blinkers i god tid och ha koll på vad som händer bakom innan en omkörning. Det är väl för i höga farao en självklarhet när man svichar fram ofta omkring 140- 160 km i timmen. Men icke då....
Jaja... Jag vet att hastigheten är 120 men handen på hjärtat, hur många håller den begränsningen?
Jag tullar nog lite men aldrig att jag skulle köra för nära, skita i blinkers eller inte ha koll? Krockar man i 120 km i timmen lär det vara det sista man gör. Plus att man kan förorsaka andras för tidiga bortgång.

Sedan jag började jobba i Skänninge i december förra året har jag sett minst fyra svåra olyckor på motorvägen eller vid avfarter. Och ibland blir jag faktiskt rädd bakom ratten när någon jäkla idiot lägger sig en halvmeter bakom. Eller när det kommer någon i mycket hög hastighet i omkörningsfilen och blinkar med helljuset så att jag själv inte ska köra om en lastbil till exempel. Det har hänt flera gånger. Det är banne mig inte ok att köra på det viset. Man äger väl inte omkörningsfilen va? Dessutom ska man alltid så snabbt man kan använda höger körfält, att lägga sig i omkörningsfilen och vara kvar i den är inte bra alls. Särskilt om man ger tusan i att ha koll bakåt. Utryckningar sker ju av polis, ambulans eller brandbilar och det kan ju bli så att man förhindrar deras arbete.

Undrar varför det blivit så aggressivt i trafiken? Att man blir galen på någon som kör i 60- 70 på fin rak 90 väg, och håller sig på mittlinjen. .. Det går ju att förstå att någon då kör för nära och blir arg. Men på motorvägen? Det är ju två filer att köra i och då borde det inte bli så himla galet. Trots mycket trafik. Lite vanligt hyggligt vett och omtanke för andra så löser det sig!
Men så ser det inte ut. Till och med förare med hela familjen i bilen kör som dårar. Vad tänker de med? Är det så jäkla bråttom att man struntar i sina barns säkerhet? Allt för att vinna max ca 5 minuter ??
Usch säger jag och hoppas polisen kniper riktigt många idioter där ute. Det gör de banne mig rätt i...
Kör lugnt! !