Kickifohlin

Lite ditten och datten. Om allt och inget.... Är femtio plus men det känns som om livet börjar nu. Läs gärna mina rader och ha tålamod med obegripligt språk, stavfel samt underlig svenska!

Strunt virus...

Kategori: Allmänt

Är så galet less på att hela tiden drabbas av vartenda litet virus som råkar hamna i min väg.
Hoppas att denna gång är den här vinterns sista tillfälle med äckel päckel virus!
Inte nog med att jag är sjuk så är Emma det också. Hon har urinvägsinfektion.  Så både hund och jag är inte kuranta. 
Var på Jägarvallens djursjukhus igår med henne. Lämnade urinprov men det har inte visat sig några större bakterier.  Ska ge henne askorbinsyra och så smärtlindring.  Hoppas av hela mitt hjärta att hon kryar på sig snabbt.
Näe, har absolut inte råd att vara sjuk. Än mindre råd med veterinären.  Hela månadens matbudget på ett besök. Suckar. ... Men det finns ju inte mycket att välja på när ens hund är sjuk.
Får hoppas på att vi håller oss friska. Blir onekligen lite billigare att leva då. Å andra sidan så precis innan Emma blev dålig hittade jag kvarglömda pengar i en av mina jackor. Så tack universum,  du visste tydligen på förhand att jag behövde lite extra i kassan.
Hade dock varit roligare att äntligen fått unnat sig något kul😊
Nåja, det kanske händer någon annan gång. Hur eller hur är jag tacksam över det lilla tillskott jag "fick"...
 
Annars trillar dagarna iväg ganska kvickt. Redan februari!  Underbart att dagarna blir ljusare för var dag nu. Då hinner man få dagsljus efter jobbet och före.
Mörkret är grymt deprimerande. 
Kanske därför jag får virusar?  För att det är galet deppigt med mörker? 
Eller så beror det på att jag har ett uruselt immunförsvar.  Fick frågan av en person varför jag hela tiden blir sjuk? På personen ifråga lät det nästan som att jag skulle på något magiskt vis kunna välja om jag ska ha virus infektion eller inte. Tja, vore fantastiskt härligt att enkelt välja bort en sjukdom.  Så bra va?
Jag tycker att jag kämpar väldigt väl med heltidsarbete trots sjukdom.
Oftast funkar det, men när halsfluss eller bihåleinflammation,  influensa och liknande slår till funkar det helt enkelt inte. Hur gärna jag än väljer att vara frisk...haha.. Har med tiden blivit väldigt duktig på att spela frisk...
 
Det är väl just dessa dagar det vore hur skönt som helst att vara två. Men vid närmare eftertanke. ... hmmm. .. övrig tid så är det himla skönt att rå sig på egen hand.
Vet inte tusan om jag skulle "orka" med någon kärlekskrank sambo? Har levt ensam tillräckligt länge nu för att fått en hel vanor/ovanor.  Som att gå och lägga mig redan vid åttatiden på kvällarna. Och så går jag upp ibland vid 3-4 tiden. Äter frukost i soffan framför teven. Går ut med hundarna innan någon annan är vaken i hela byn.
Jag älskart! Är så skönt att stuffa omkring när alla andra sover.
Kan dessutom dammsuga och fixa med tvätt,  diska och annat jox innan jag åker till jobbet. 
Bli störd då? Näe... Tror inte att jag skulle vilja det. För har en någon som ligger och sover måste en ju visa hänsyn. Och det är nog lite för jobbigt...
Men om jag av någon outgrundlig anledning skulle drabbas av att bli vansinnigt förälskad kanske jag skulle ändra på mina rutiner i ett enda nafs? Men den risken ser jag som oerhört liten. 
Men jag ska väl aldrig säga aldrig. För då får jag säkert "äta" upp det..😂😁
Ha en bra fredag alla därute!